neljapäev, 28. aprill 2016

27.04.2016

Tänase päästeala noorteringi viisime läbi Laeva vabatahtlike tuletõrjujate depoos. Osales 13 noort ja 3 juhendajat+ külalised Rõngust.

Rõngu päästeringi juhendaja rääkis läbi ja näitas ette erinevad harjutused, mis on vaja noortel läbida 6.mail, kui läheme Rõngusse võistlustele. Laeva pääste noortering läheb võistlema 8 noorega ehk 2 võistkonnaga.

Lisaks said noored rullida ja lahti visata tuletõrjevoolikuid. Õppida ja läbi proovida erinevaid sõlmesid. Ühendada veevoolikuid tuletõrjeautoga ja hargmikuga hargmikuga jms. Lisaks tutvuda lähemalt tuletõrjeautodega ja tutvuda meie kohalike päästajate tööga.

reede, 22. aprill 2016

20.04.2016

Tänasel kohtumisel oli läbivaks jututeemaks veeohutus ja -ohtlikkus.

Esmalt pidid noored kirja panema niipalju sõnu kui neil meenub seoses veeohutusega. Seejärel pidi kirja panema tegevused ja põhjused, millega kaasneb oht uppumisohvriks saada.

Rääkisime veest ja selle ohtlukkusest. Kuidas ohtlikke olukordi vältida? Kuidas rannas mitte käituda? Arutlesime. Mõtisklesime. Tõime näiteid elust enesest.

Vaatasime ja tutvusime uppumiste statistikatabelitega ja rääkisime kuna on uppumisi kõige rohkem.

Juhendaja Karmen andis ülevaate ja teadmised veeohutuskoolituselt, kus ta viibis 16.aprillil. Mõnda ülesannet proovisime ka ise läbi teha.

Rääkisime, mida tähendavad rannas erinevad lipud- roheline, punane, kollane? Ja paljut muud veeohutse ja veeohuga seonduvat.

Iga noor sai endale suvise veeohutuse meelespea, 101 tegevust kuidas takistada purjus sõpra vette minemast ja veeohutuse märkmiku.

Ilmad on läinud ilusaks ja päikesepaisteliseks, seda on näha ka ringis osalejate arvu pealt. Sel korral osales ringitöös 7 noort.

neljapäev, 14. aprill 2016

13.04.2016

Täna kohtusime üle pika aja taas!

Vaheapel käisin mina seoses DISBEG projektiga kohtumisel Saksamaal (Eesti- Bulgaaria- Saksamaa). Järgmine kohtumine leiab aset oktoobri- Eestis.

Pääste noorteringi alustasime sel korral magusalt. Andsin piltide abil lastele ülevaate sellest mida  Saksamaal seoses päästeala noorteringiga õppisin või nägin. Lisaks maiustamiseks ostsin Saksamaalt kaasa komme ;)

Siis uurisin lastelt, kas nad mäletavad mida me eelmises ringis tegime. Ja mäletavad! Käisime väljasõidul Rakveres. Külastasime eesti Politseimuuseumit ja Rakvere linnust.

Rääksisime konkursist "turvatunne". Kuidas ja mismoodi sellest võiksime osa võtta?

Rääkisin lastele mida kujutab endast päästealane võistlus Rõngus 6.mail 2016 aastal. Võtame sellest osa kahe võistkonnaga (2x4 noort vanuses 8-13 aastat). Lastele see mõte meeldis ;)

Järgmiseks rääkisime teemal veeohutuse talgud, seoses Teeme Ära talgupäevaga. Vaatasime videosid veeohutusstendi rajamine ja päästeliini kasutamine. Teemakohased talgud toimuvad 29.aprillil kell 17.00 Tšill-Grilli pargis.

Kohtumise lõpetasime õppevideo vaatamisega- "PEATA oma sõbrad" kestvus 45 minutit. Kui onb keegi, kes tahaks videot vaadata koos perega, siis oleme lahkesti nõus seda videot välja laenutama.


Selleks korraks oligi kõik.
Järgmisel korral räägime veel veeohutusest, sest siis olen ka mina saanud äsja koolituse ;)

Kohtume 20.aprillil päästeala noorteringis.